حسن رجبعلی بناء بنیانگذار بنیاد خیریه نیکوکرداران بناء

شک ندارم غالب انسان های موثر در اعماق روح خود با این اندیشه که می خواهیم باور کنیم دارای موهبتی خاص هستیم، می توانیم تغییر  و تفاوتی ایجاد کنیم و می توانیم جهان فعلی را به صورت دنیای بهتری در آوریم، پایه گذار معادلات مهم بوده اند. اما در این سیر هرگز کسی به دستاورد دلپذیری نرسیده، مگر آنکه در گوشه ای از وجود خود، به چیزی برتر از شرایط زمانه ایمان داشته باشد. احساس اینکه به عنوان یک انشان چه کسی هستید، و برای بشریت چه کرده اید و چه اثرات عمیق و معنی داری بر موطن تان گذاشته اید، بزرگترین موهبت زندگی است.

خاندان بناء2
خاندان بناء1

من حسن رجبعلی بناء …

در تیرماه ۱۳۲۹ دیده به جهان گشودم. سه سال بیشتر نداشتم که با تمام وجود کانون سرد خانواده را با رنج و فقر و محرومیت های عاطفی که در آن موج می زد، درک کردم. دست و پنجه نرم کردن با این موقعیت دشوار مجبورم کرد در سن شش سالگی لباس کار به تن کنم تا توامان مسئولیت نگه داری و امرار معاش خانواده را برعده بگیرم.مسئولیتی سخت که هر بار چهره بی رحمانه روزگار به طریقی سیلی و شلاق اش بر تن و جسم من می نشست! کودکی خسته که هر بار ناملایمات، به سویی پرت ام می کرد. تندباد حادثه ها یکی پس از دیگیری هم از سرم گذشته بود و هم اینکه مرا آبدیده ساخته بود. با فرا رسیدن سال ۱۳۵۰ به امید گشودن روزنه ایی دیگر در زندگی، ازدواج کردم! مشتاق بودم اکنون که به روحیه ی پولادین ام ایمان پیدا کرده بومد و درون ام را کشف کرده بودم به کسب و کاری فراتر از اوستا شاگردی بیندیشم. سال ۱۳۵۲ فروشگاهی شراکتی تاسیس و اوص بازار و اقتصاد را در عین محرومیت از سواد خواندن و نوشتن وسیع تر از گذشته فهم کردم و مطمئن شدم می توانم جایگاه بهتری برای خودم دست و پا کنم. چهار سال بعد دل به دریا زدم و به این ندای عمیق درونی لبیک گفتم و وارد عرصه صنعت شدم.

بنیاد خیریه حسن رجبعلی بناء
بنیاد خیریه حسن رجبعلی بناء
بنیاد خیریه حسن رجبعلی بناء
بنیاد خیریه حسن رجبعلی بناء

نصب تندیس و سردیس حسن رجبعلی بناء در موزه کارآفرینی

رضا یادگاری رئیس هیات امنای موزه ملی کارآفرینان بزرگ ایرانی درخصوص اهداف طراحی و ساخت موزه ملی کارآفرینان بزرگ ایرانی اظهار داشت : قرار است در این موزه سردیس و تندیس یکصد نفر از کارآفرینان بزرگ کشور نصب شود و مورد بازدید علاقه مندان قرار گیرد که در فاز نخست ۳۰ کارآفرین بزرگ کشور شناسایی و سردیس آنها در محل موزه نسب شده است که در این میان سردیس و تندیس حسن رجبعلی بناء بعنوان پدر صنعت موتورسیکلت به چشم میخورد.

در دنیای امروز کارآفرینی به عنوان یکی از مهم ترین عوامل توسعه اقتصادی و اجتماعی شناخته می شود و با توجه به اهمیت این موضوع ، ساخت موزه ملی کارآفرینان می تواند نقش بسزایی در آشنایی نسل جوان با زندگی ، چالش ها و موفقیت های کارآفرینان بزرگ کشور داشته باشد.

از مهم‌ترین تاثیرات مثبت این موزه در جهت رشد و توسعه اقتصاد کشور و آینده جوانان می توان به مواردی همچون الهام بخشی به نسل جوان، آموزش مهارت های کارآفرینی، ترویج فرهنگ کارآفرینی، تاثیر بر رشد اقتصادی، ایجاد شبکه های اجتماعی و حرفه ای و تقویت هویت ملی و اجتماعی اشاره کرد.

من حسن رجبعلی بناء …

با آرزوی فردایی بهتر و تحقق رویاهایی بزرگ که در ذهن داشتم، تولید واشر و واشربندی را شروع کردم. هر چه پیش به پیش آدم دیگر به خودم اجازه نمی دادم در برابر مشکل یا مشکلات سرخم کنم. توان و قدرت ذهن ام را یافته بودم. توانایی و استعدادم را شناخته بودم و کوشیدم ذهن و استعداد را در یک جهت حرکت دهم. دیگر یقین یافته بودم که با جسارت، فقح قلل بلندتر ممکن است. سال ۱۳۶۸ شرکت تولیدی صنعتی جهانرو که آن روزها نماینده موتورسیکلت کاوازاکی در ایران بود، خریداری کردم و برای اولین بار در راستای تولید و خودکفایی به تحول و نوآوری در صنعت موتورسیکلت سازی ایران همت گماشتم. از عمق جان و وجودم. فهمیدم “ما” شدن به چه معناست. ما همان گروه صنعتی جهانرو بود. گروهی مملو از انگیزه و برنامه که یکی پس از دیگیری موفقیت ها را جشن گرفت. ما صنعت موتورسیکلت سازی ایران را متحول ساختیم، که این مهم منجر به تاسیس ده ها کارخانه و اشتغال مستقیم و غیر مستقیم صدها مهندس، کارشناس، تکنیسین، کارگر و سرمایه انسانی به نظیر گردید.

درس‌های زندگی حسن رجبعلی بناء – مستند سازدهنی

روایت زندگی و شرح موفقیت حسن رجبعلی بناء در قالب یک مستند بعنوان درس‌های کارآفرینی بصورت مستند سازدهنی در شبکه مستند و ایران کالا پخش گردید. مهمترین رکن مجموعه های تحت مدیریت وی جسارت و بهره گیری از نیروی خلاق جوان بشمار می رود. در این بخش می توانید مستند ساز دهنی را بصورت کامل مشاهده کنید.

من حسن رجبعلی بناء …

به عنوان کارآفرینی ایرانی در روزگاری که صنعت موتورسیکلت سازی ایران به بلوغ و اقتدار کامل دست یافته بود و به لطف همکاران و جامعه متخصص صنعت ملقب به “پدر صنعت موتورسیکلت سازی ایران” شده بودم، این بینش قدرتمندتر در وجودم تبلور یافته بود که با ایجاد هر یک شغل یک درجه به صلح و امنیت در جامعه ام افزوده می شود. با تکیه بر این اندیشه و به پشتوانه اثبات شده، حضور مثمر ثمر در عرصه صنعت کشور که ماحصل آن ریشه اس توانمند بود، مجموعه را با طرح های توسعه ای به سمت ایجاد هلدینگی متنوع هدایت گری کردم. در این راستا پس از تولید موتورسیکلت و انواع دوچرخه، وارد صنعت غذا، احداث مجتمع کشت و صنعت، صنایع دانش بنیان و احداث نیروگاه خورشیدی شدم که هم اکنون تعدادی از فرزندان برومند این آب و خاک در هر کدام آنها اشتغال دارند.

من حسن رجبعلی بناء …

می دانستم رنج گذر از مسیری استخوان شکن چگونه است. می دانستم غیبت دستان گرم یعنی سرمای جان سوز. مدانستم شقاوت یعنی نابودی روح و روان در لابه لای چرخ های این چرخ دوار. می دانستم آن خدایی که مرا بغل کرد صفت رحمان و رحیم خودش راا به کالبد همه مخلوقاتش دمیده است. میدانستم که دیگر در این عصر از عمری که پروردگار متعال به من بخشیده چه رسالتی دارم و دیگر نوبت چیست. دانسته، تصمیم گرفته بزرگترین نقطه عطف دوران حیات ام را رقم بزنم… من “موسسه خیریه نیکوکرداران بنا” را برای سرپرستی بیش از ۲۳۰ دختر معلول ذهنی و جسمی که در حال ترد از خانواده و جامعه بودند، برعهده گرفتم.

درس‌های زندگی حسن رجبعلی بناء – مستند فصلی میانه آب و آینه
روایت زندگی و شرح خیر و پدر صنعت موتورسیکلت حسن رجبعلی بناء در قالب یک فیلم بعنوان درس‌های از زندگی کارآفرینی بصورت مستند فصلی میان آب و آینه در شبکه مستند و ایران کالا پخش گردید. خیریه نیکو کرداران بناء افتخار نگهداری شبانه روزی و توانبخشی ۲۵۰ دختر معلول ذهنی و جسمی بالای ۱۴ سال را به عهده دارد. این عزیزان علاوه بر معلولیت بی سرپرست، بد سرپرست اوتیسم و سندروم دان هستند و از توان جسمی برای گذراندن زندگی روزمره کم بهره اند . بنیاد خیریه نیکوکرداران بنا یک بنیاد غیر دولتی و غیر انتفاعی است که با هدف نگهداری و حمایت از دختران معلول و کم توان ذهنی و جسمی بوجود آمده است .

کتاب کارآفرینی به شیوه حسن رجبعلی بناء
تجربه دنیای امروز نشان داده است که نوآوری های مهم و پیشرفتهای تکنولوژیکی، در سازمان ها و شرکتهای بزرگ دولتی اتفاق نخواهد افتاد. قابلیت تطبیق با بازار و نیاز روز، چیزی است که از یک ساختار بزرگ پیچیده ی تو در تو ساخته نیست و در نتیجه برای پیشرفت سریع و ارائه محصولات جدید، تنها راه موثر، ایجاد و توسعه شرایطی است که فعالیتهای اقتصادی کوچک بتوانند تاسیس شوند و رقابت کنند. اهمیت کارآفرینی در کشورهای بزرگ و پیشرفته، فقط به خاطر مساله ایجاد شغل نیست، بلکه دلیل اصلی آن فعالیتهای اقتصادی کوچکی است که در این کشورها به وجود آمده، رشد کرده و توانسته اند سهمی عمده از فن آوری روز و در نتیجه ثروت و درآمد تمام دنیا را به خود اختصاص دهند. کارآفرینی نیز مانند هر پدیده دیگری قواعد و ملزومات ویژه خودش را دارد. سرمایه شاید مهمترین نیاز برای شروع یک فعالیت اقتصادی باشد، اما به یقین همه آن نیست. دانش و توانایی مدیریت، دانش اقتصادی، شناخت اوضاع بازار و نیازهای آن و از همه مهمتر، باور داشتن اینکه “من می توانم، کار تازه ای را شروع کنم” عامل هایی هستند که در تولد یک کارآفرین و ایجاد عزم و اراده در وی نقش اساسی دارند. این باور که کارآفرینی لازم و ضروری است و هر فردی می تواند برای خود یک فعالیت اقتصادی را آغاز کند، موضوعی نیست که یکباره و ناگهانی در ذهن انسان ایجاد شود. تصمیم به راه اندازی فعالیت اقتصادی نوپا، نتیجه فرآیندی است که باید از ابتدای کودکی شکل بگیرد و در آموزش و پرورش به طور جدی و حساب شده در نظر گرفته شود تا فرد مهارتهای لازم را به درستی فراگیرد.